حکم تعدد وطن

 

حکم تعدد وطن از رساله سیزده مرجع

1. امام خمینی ره: بیش دو وطن اشکال دارد.
2. آیات عظام: خوئی، گلپایگانی، تبریزی، سیستانی، بهجت، صافی: بیشتر از دو محل را برای زندگی انتخاب کند وطن محسوب می شود.
3. آیت الله نوری: تا سه و چهار تا محل را برای زندگی انتخاب کند وطن محسوب می شود.
4. آیت الله فاضل: در بیش از دو وطن بنا بر احتیاط واجب باید نماز را هم شکسته بخواند و هم تمام.
5. آیت الله: اراکی:انتخاب بیشتر از دو وطن اشکال ندارد
6. آیت الله مکارم: امکان انتخاب تا سه وطن وجود دارد.
7. آیت الله زنجانی : بیش از دو وطن امکان نداد

مسأله 1332 کسی که در دو محل زندگی می کند، مثلًا شش ماه در شهری و شش ماه در شهر دیگر می ماند، هر دو وطن اوست (1). و اگر بیشتر از دو محل را برای زندگی خود اختیار کرده باشد (2)، اشکال دارد (3) و باید احتیاط مراعات شود.

(1) (خوئی، گلپایگانی، تبریزی، سیستانی، بهجت، صافی، نوری:) و نیز اگر بیشتر از دو محل را برای زندگی خود اختیار کرده باشد، (نوری: تا سه و چهار تا) همه آنها وطن او حساب می شود. (بهجت: و زن، در صورتی که زندگیش در این گونه وطن به همراه شوهرش است، در مسأله وطن، تابع شوهر خواهد بود. و در صورتی که فاصله بین دو وطن، به اندازه مسافت شرعی باشد، نمازش در آن فاصله شکسته است و در غیر این صورت، نمازش تمام است.)

(2) (فاضل:) بنا بر احتیاط واجب باید نماز را هم شکسته بخواند و هم تمام.

(3) (اراکی:) اشکال ندارد.

(مکارم:) مسأله ممکن است کسی در دو محل ّ زندگی کند، مثلًا شش ماه در شهری و شش ماه دیگر در شهر دیگر؛ هر دو وطن او محسوب می شود و حتّی ممکن است انسان دارای سه وطن باشد.

(زنجانی:) مسأله کسی که در دو محل زندگی می کند چنانچه در هر یک تقریباً شش ماه از سال را زندگی می کند، هر دو وطن او محسوب می شود، ولی اگر در یکی از آن دو کمتر از شش ماه بماند آنجا وطن وی به حساب نمی آید؛ بنا بر این انسان تنها می تواند دو وطن داشته باشد و بیشتر از دو وطن امکان ندارد.

نظر مقام معظم رهبری برگرفته از استفاتائات سایت لیدر

داشتن دو وطن اتخاذی (جدید) اشکال ندارد ولی اگر خواست سه وطن اتخاذ کند که در هر یک در طول سال چهار ماه زندگی کند منوط به صدق عرفی وطن است وگرنه وطن سوم اشکال دارد.

 

موضوعات: دوس داشتنی, رمضان, احکام  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...