|
دوست داشتنی های من
|
|
|
امروز در گروه همکلاسی ها دوستی با یک توضیح کوتاه کتاب معرفی کرده بودن با یک جستجوی کوتاه دیدم چه کتاب جالبی هست و تاسف خوردم چرا تا الان با این کتاب آشنا نشده ام برای همین خواستم شما را هم در این تجربه جدید شریک کنم. ان شاء الله با مطالعه این کتاب شناخت بهتری از مولا علی علیه اسلام پیدا کنیم.
این کتاب سال ها قبل از نهج البلاغه و در زمان غیبت صغری نگاشته شده و به شرح بخشی از زندگی امیرالمؤمنین و برخی سخنان ایشان می پردازد.
توصیه سردار سلیمانی درباره اهمیت مطالعه کتاب الغارات «این کتاب الغارات را که قدیمیترین کتاب شیعه هست بخوانید، حتماً بخوانید، مقتل کامل است. اگر آن را بخوانید، امروز برای این حکومتی که در استمرار حکومت علی بن ابیطالب هست، آگاهانهتر و بدون تعصبات فردی و حزبی نگاه میکنیم، نظر میدهیم و دفاع میکنیم.» 1397/3/17
منبع
روش دریافت کتاب:
1. دانلود مستقیم
16507843479311-fa-algharat-tarjomeh.pdf
2. لینک دانلود از قائمیه
3. لینک خرید و مطالعه کتاب با ترجمه سید محمود زارعی و مقدمه آقای پناهیان در طاقچه با عنوان «دانلود و خرید کتاب ترجمه الغارات سالهای روایت نشده از حکومت امیرالمومنین (ع)»
4. لینک خرید نسخه چاپی با ترجمه سید محمود زارعی و مقدمه آقای پناهیان با عنوان «ترجمه الغارات سالهای روایت نشده از حکومت امیرالمومنین (ع)»
معرفی کتاب کتاب دو جلدی الغارات به تحقیق میرجلالالدین حسینی ارموی “محدث” با مقدمه و حواشی و تعلیقات کتابی است به زبان عربی که نگارش آن بوسیله ابواسحاق ابراهیم بن محمد بن سعید بن هلال ثقفی کوفی متوفی 283 هجری قمری از علمای نام آور شیعی در قرن سوم هجری، تاریخ نگار، راوی، مفسّر و دانای به فقه و احکام، و دوران غیبت صغری است انجام پذیرفت که در زمینه حکومت و سیره کشورداری و روش اداری و سیاسی و اخلاقی حضرت علی(ع) است و در عین حال سندی معتبر به شمار میرود که می تواند پاسخگوی نیاز محققین، مولفان، مبلغان، محدثین ، مورخین، ادبا و نویسندگان باشد و یکی از کهنترین متون تاریخی شیعه به حساب میآید و حاوی مطالب ارزشمندی از زندگانی حضرت علی(ع(، حیات عملی، خطبهها، نامهها و سفارشهای حضرت و همچنین جنگها و کشمکشها در زمان خلافت ایشان و پس از آن است. مهم ترین عناوین این کتاب عبارتاند از: سخنرانیهای علی(ع) بعد از جنگ نهروان، روش آن حضرت در استفاده از بیت المال، شیوة ارتباط با کارگزاران و عوامل حکومتی، ولایت سعد بن قیس بر مصر، ولایت محمّد بن ابی بکر و مالک بر مصر و شهادت آن دو بزرگوار، آمدن عقیل در کوفه به حضور امام علی(ع)، خوراک، پوشاک و مسکن آن حضرت در ایّام زمامداری، اصول آن حضرت دربارة امر به معروف و نهی از منکر، مکاتبات با معاویه و دهها عنوان دیگر که در دوران حکومت ایشان رخ داده است. درباره شرح حال مولف کتاب و نسخه مورد استفاده توضیح کافی در ضمن مقدمه عربی و شانزده صفحه پیشگفتار فارسی داده شده است و چون عده صفحات کتاب مجموعاً از هزار و دویست بیشتر بوده مناسب شمرده شده که در دو جلد صحافی گردد. جلد اول مشتمل بر حدود پانصد صفحه حاوی مقدمه فارسی و عربی و بخش از کتاب “تا صفحه 372، پایان خبر بنی ناجیه” و جلد دوم شامل بقیه کتاب و فهرستها (مجموعاً در حدود هفتصد و پنجاه صفحه) میباشد. آثار ابواسحاق ثقفی به پنجاه جلد میرسد وغیر از کتاب الغارات آثار دیگری چون کتاب المعرفه و کتاب الحلال و الحرام و کتاب امیرالمومنین تالیف اوست.
از این جهت نام کتاب الغارات انتخاب شده چون در این کتاب به غارتهای معاویه در قلمرو امیرمؤمنان ازپرداخته شده است و سعی شده غارتهای معاویه را از جنگ نهروان به مناطق تحت نفوذ کارگزاران علی(ع) به نگارش در آورد و به این وسیله، مظلومیت آن امام همام و یارانش را نمایان سازد. نام کتاب در برخی از منابع “الاستنفار و الغارات” و یا به نام “الاسفار و الغارات” ذکر شده است ولی در میان علما به “الغارات"معروف است.
منبع
این کتاب توسط مترجمان متعددی به فارسی ترجمه شده است در اینجا ترجمه آقای آیتی بارگذاری می شود
در سایت نورمگز مقاله ای با عنوان «الغارات و ترجمه جدید آن» به بررسی ترجمه های مختلف از آن پرداخته است.
ترجمه الغارات
نوع مستند : کتاب
پدید آورندگان خارج از شبکه : ابراهیم بن محمد بن سعید بن هلال, مترجم عبدالمحمد آیتی
کلید واژه : امیرالمومنین, امام علی علیه السلام, کتاب الغارات, ترجمه الغارات, الغارات, معاویه, ابراهیم بن محمد بن سعید بن هلال
چکیده :
این کتاب به مقطع تاریخی میان نهروان و شهادت امام علی علیه السلام اختصاص دارد. زمانی که معاویه برای تضعیف هر چه بیشتر عراق، سپاهیان خود را برای چپاول و ایجاد ناامنی به نواحی مختلف عراق و حجاز و یمن گسیل می کرد، حاصل آن حملات همین غارت هایی است که ثقفی تاریخ آن ها را نگاشته است. وی افزون بر بیان چپاول های دشمنان امیرمؤمنان علیه السلام، به مقدار زیادی هم درباره شخص امام علی علیه السلام و ویژگی های آن حضرت سخن گفته است. این کتاب مورد قبول و اعتماد فرقه امامیه بوده و در عداد کتب معتبر بشمار رفته است. از مهمترین مطالب کتاب می توان به سخنرانی حضرت علی علیه السلام بعد از جنگ نهروان، روش آن حضرت درباره اموال، کارگزاران آن حضرت، ولایت قیس بن سعد و محمد بن ابوبکر بر مصر، شهادت مالک اشتر و محمد بن ابوبکر اشاره کرد.
در سایت نورمگز مقاله ای با عنوان «الغارات و ترجمه جدید آن» به بررسی ترجمه های مختلف از آن پرداخته است.
کلیدواژه ها: ابراهیم بن محمد بن سعید بن هلال, ابواسحاق ابراهیم بن محمد بن سعید بن هلال ثقفی کوفی, الاستنفار و الغارات, الاسفار و الغارات, الغارات, امام علی علیه السلام, امیرالمومنین, تاریخ, تاریخ تشیع, ترجمه الغارات, جنگ نهروان, حکومت علوی, سیره امام علی علیه السلام, شیعه, شیعه علی, عصر غیبت صغری, غارت, محب علی, معاویه, معرفی کتاب, مقتل, کتاب, کتاب الغارات, کتاب خوب موضوعات: دوس داشتنی, جهان اسلام, امام علی علیه السلام, رمضان, کتاب, معرفی کتاب, تلنگر, فرهنگی, امام علی علیه السلام
لینک ثابت
[یکشنبه 1401-02-04] [ 11:44:00 ق.ظ ]
|
|
حلول ماه شعبان و اعیاد شعبانیه رو خدمت دوستان عزیزم تبریک می گم و امیدوارم در این ایام #در_خانه_می_مانیم خوش و خرم باشیم و بتونین در کنار خانواده از برکات این ماه عزیز استفاده کنید و دعا برای رفع این بلا و شفای بیماران و سلامت کادر درمان و نیروهای جهادی هم یادمون نره
سری پنجم احادیث:
1. خرداد 92
2. خرداد 92
3. فروردین 92
2. فروردین 92
3. فروردین 92
4. فروردین 92
5. فرودین 92
6. فروردین 92
7. اردیبهشت 92
8. اردیبهشت 92
9. اردیبهشت 92
10. اردیبهشت 92
کلیدواژه ها: ،تلاش, آتش, آرامش, اابوالفضل عباس علیه السلام, از دست دادن نعمت, اصول زندگی, ایمان, برنامه زندگی , بصیرت, بنای زندگی, بی باک, بی حیا, تکبر, جهاد, جهنم, حجاب, حیا, حیاء, دشنام, دشنام گو, دعا, دوزخ, رزق, شریک شیطان, شهید, عباس بن علی علیه السلام, عدم دخالت, عفاف, عفت, علمدار کربلا, فحاش, قیامت, متکبر, محبت خدا , محضر خدا, مرگ, مغرور, نااهل, ناسزا, ناسپاسی, ناشکری, نافرمانی, نافرمانی خدا, نعمت, نیاز, نیازمندی, کنترل زبان, کوچک شمردن گناه, گریز نعمت, گناه, گناه کوچک, یاد خدا موضوعات: حدیث, دوس داشتنی, دعا, سلامت, سلامت, سبک زندگی, نمامتن, اهل بیت علیهم السلام, امام علی علیه السلام, تلنگر, امام صادق علیه السلام, محمد مصطفی صلی الله علیه و آله, فاطمه الزهراء سلام الله علیها, امام سجاد علیه السلام, امام علی علیه السلام
لینک ثابت
[شنبه 1399-01-09] [ 08:06:00 ق.ظ ]
|
|
دیروز میلاد امیرالمومنین علی علیه السلام و روز پدر بود ولی نشد بیام تبریک بگم.
با تاخیر هم میلاد و هم روز پدر تبریک میگم.
در این شرایط عجیب و غریب کرونا که همه چیز تعطیل کرده و اگه اهل رعایت باشیم خونه نشینمون کرده،
بیشتر مراقب اطرافیانمون باشیم مخصوصا گروه های حساس سالمندان عزیز و کودکان.
از اولی که سر و کله کرونا پیدا شده مدام تلوزیون و رسانه ها دارن هشدار میدن و وقتی میخوان امیدواری بدن میگن برای افراد با سن بالا و دارای بیماری زمینه ای خطرناکه و مراقب باشن ولی گاهی چنان حرف زده میشه و مطلب گذاشته میشه انگار مرگ افراد سالمند مهم نیست و مهم جوانان هستند و سلامتیشون گاهی بین مردم فقط سالمندی می میره واطرافیانش بی قراری می کنن بقیه میگه مگه جون مرده اینجور می کنید یا میگن عمرش کرده بود من حس خیلی بدی به این جملات دارم و دیدم سالمندانی که دلشون از این حرف میشکنه و ناراحت میشن هرچند سکوت می کنن و چیزی نمی گن شاید حس می کنن اطرافیان دیگه نمی خواهندشون یا به مرگشون راضین
یک لحظه خودتون جای اونا بذارین واقعا بده حالا در این عصر کرونا هم دارن مشابه همون حرفا میزنن: نترسین میانگین سنی افراد فوتی بالای 60 ساله، در افراد سن بالا خطرناکه، افرادی که تا حالا فوت کردن یا بیماری زمینه ای داشتن یا سن بالا و … فکر کردیم با این حرفا چقدر به این عزیزان و سرمایه های جامعه داریم ضربه میزنیم و ناراحتشون می کنیم یا به قول روانشناسی سالمند آزاری می کنیم. تاثیر روانی که روشون میذاریم.
سالمندان جامعه پدران و مادران همه ما هستند و احترامشون بر ما واجب
این دوران بیماری هم خواهد گذشت و به دوران پسا کرونا خواهیم رسید اما امان از دلهایی که در این دوران شکستیم و حق الناس های که به گردن مون میاد. مهم تر تاثیری و ضربه به هایی که به روح و روان عزیزانمون زدیم. یادمون باشه گاهی حرفی میزنیم و دلی میشکنیم ولی دیگه هیچ وقت اون ادم نخواهیم دید که حلالیت بخوایم مثل کسی که پستی میذاره و یکی تصادفی دیدتش یا جایسخنرانی می کنه، حرفی میزنه تو جمعی یا مصاحبه می کنه و … مراقب حرفامون باشیم
پ ن 1: یه نکته مراقب کودک آزاری هم باشیم ترسوندن کودکان از کرونا، حرف زدن از مرگ و میر و انتقال استرس هامون به کودکان، از همه بدتر عکس و فیلم تهیه کردن و پخش کردن در فضای مجازی، نکنیم و فیلم های دیگران هم باز نشر و منتشر نکنیم.
پ ن 2: درسته حدیث در مورد پدر و مادر هست و والدین خود فرد ولی سعی کنیم سالمندان و بزرگتر های جامعه رو به دید پدر و مادر خودمون ببینیم و با حرفا و اعمالمون غمگینش نکنیم.
پ ن 3: قَالَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ : مَنْ أَحْزَنَ وَالِدَيْهِ فَقَدْ عَقَّهُمَا ترجمه: کسی که پدر و مادر خویش را غمگین سازد عاق والدین شده است.
نشانی حدیث: بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام , جلد 71 , صفحه 72
پ ن 4: دو تا تصویر برا حدیث داشتم انتخاب برام سخته برا همین دوتاشم گذاشتم.
کلیدواژه ها: احترام به والدین, به قلم خودم, حدیث, سالمند آزاری, سالمندان, عاق والدین, عکس نوشته, عکس نوشته تولیدی, غمگین کردن دیگران, غمگین کردن والدین, متن تولیدی, نمامتن, نمامتن تولیدی, والدین, کرونا, کودک آزاری موضوعات: حدیث, دوس داشتنی, سلامت, سلامت, سبک زندگی, نمامتن, امام علی علیه السلام, تلنگر, اخلاق, اجتماعی, فرهنگی, همسایه, خانواده
لینک ثابت
[دوشنبه 1398-12-19] [ 03:12:00 ب.ظ ]
|
|
هر روز بار ها و بارها انتخاب می کنیم گاهی سخت گاهی راحت گاهی مهم گاهی کم اهمیت
ولی فردا قرار انتخاب کنیم انتخابی خیلی مهم
انتخابی برای کل ایران
انتخابی گره خورده با سرنوشت تمام هموطنان
انتخابی به وسعت ایران
انتخابی برای سرنوشت ایران و ایرانی نه برای چهار سال برای نسل هایی که می آیند
انتخاب فردا یکی از مهم ترین و سخت ترین انتخاب هاست و باید در قبال آن پاسخگو باشیم
نه فقط در برابر خدا
نه فقط در برابر معصومین
نه فقط در برابر شهدا
نه فقط در برابر خودمون
نه در برابر هموطنان امروز
بلکه باید در برابر نسل های اینده هم پاسخگو باشیم
پس باید انتخاب در حد توان درست و با بینش باشد
امام على علیه السلام:
با بصیرت کسى است که بشنود و بیندیشد، نگاه کند و ببیند، از عبرت ها بهره گیرد، آن گاه راه روشنى را بپیماید که در آن از افتادن در پرتگاه ها به دور ماند.
فإنّما البَصیرُ مَن سمِعَ فتَفَکّرَ ، و نَظرَ فأبْصرَ ، و انْتَفعَ بالعِبَرِ ، ثُمّ سَلَکَ جَدَدا واضِحا یَتَجنّبُ فیهِ الصَّرْعَةَ فی المَهاوِی .
فرازی از خطبه 153 نهج البلاغه
منبع
کلیدواژه ها: انتخاب, انتخاب اصلح, انتخاب با بصیرت, انتخاب درست, انتخابات, انتخابات مجلس, اندیشه, بصیرت, به قلم خودم, حدیث, حدیث انتخاباتی, حدیث بصیرت, عبرت, عکس نوشته تولیدی, متن تولیدی, نمامتن تولیدی, پاسخگو, پشیمانی موضوعات: حدیث, دوس داشتنی, سبک زندگی, نمامتن, امام علی علیه السلام, شهداء, تلنگر, اجتماعی, سیاسی, امام علی علیه السلام
لینک ثابت
[پنجشنبه 1398-12-01] [ 07:58:00 ب.ظ ]
|
|
سلام
امیدوارم شب یلدای خوبی رو کنار عزیزانتون گذرونده باشین
اما سری دوم احادیث
1. اسفند 91
2. اسفند 91
3. اسفند 91
4. اسفند 91
5. اسفند91
6. اسفند 91
7. اسفند 91
8. اسفند 91
9. اسفند 91
10. اسفند 91
11. اسفند 91
12. اسفند 91
کلیدواژه ها: آمرزش, ادب, اسراف, اطاعت خدا, امام زمان عجل الله, برکت, تربیت فرزند, تربیت نیکو, تصرف دلها, تولی و تبری, جلب محبت, جلب محبت امام زمان عجل الله, حدیث, خوش رفتاری, خوش رفتاری با همسر, خوشرفتاری, خوشرفتاری با همسر, دعا, دلبری, راه و رسم دلبری, رفتار با دیگران, سرای باقی, سرای فانی, طهارت, طهارت باطنی, طهارت ظاهری, عکس نوشته, عکس نوشته تولیدی, فرزند, محبوب ترین کار, محو گناه, نمامتن, نمامتن تولیدی, نیکی کردن, وسیله آمرزش, ولایت, پاکی, پاکی باطن, پاکی ظاهر, پاکی ظاهر و باطن, کمال دین, گناه موضوعات: حدیث, دوس داشتنی, دعا, سلامت, سلامت, سبک زندگی, نمامتن, امام علی علیه السلام, امام زمان عج الله, تلنگر, اخلاق, اجتماعی, فرهنگی, اقتصادی, امام صادق علیه السلام, محمد مصطفی صلی الله علیه و آله, خانواده, علی بن موسی الرضاء علیه السلام, امام حسن عسکری علیه السلام
لینک ثابت
[یکشنبه 1398-10-01] [ 09:11:00 ق.ظ ]
|
|
|
|
|
|